Det kan vara mysigt med mattor i ett badrum, men det gäller att man har rätt sorts matta som tål att vara i ett våtrum. Är du sugen på att ha en matta i badrummet finns det olika alternativ som kan passa i just ditt badrum.

Badrumsmattor finns i olika färger och former. Att ha en matta på golvet gör rummet en smula mysigare och skapar en varm känsla, till skillnad från ett kalt golv. Att välja badrumsmatta kan däremot inte vara så lätt som man kan tro.

Fixa badrumsmatta själv eller anlita proffs?

Funderar du på att anlägga ett golv i badrummet bestående av en våtrumsmatta, bör du alltid anlita expertis. Alla typer av renoveringar i ett våtrum, inklusive att lägga en våtrumsmatta, måste göras med rätt kompetens så att det inte uppstår problem längre fram. En felaktigt lagd våtrumsmatta kan skapa svartmögel och alla möjliga typer av problem som i värsta fall inte täcks av hemförsäkringen.

Vanliga mattor kan du däremot byta själv. Många vill gärna ha någon form av golvmatta i badrummet för att skapa en mysigare och hemtrevligare miljö. Det finns olika typer av mattor som är specialgjorda för badrummet, men man behöver inte begränsa sig till den typen av mattor.

Olika mattor att välja på till badrummet

Förutom de vanliga badrumsmattorna som finns i butikerna, kan du även inreda badrumsgolvet med trasmattor om du gillar den typen av mattor. Huvudsaken är att mattan kan “andas” i ett våtrum som badrummet, och att den inte riskerar att mögla. Skulle mattan bli blöt bör du därför hänga ut den på tork, så att den inte ligger våt på golvet en längre tid.

En annan viktig faktor att ta hänsyn till är även att mattan inte ska glida lätt på golvet, eftersom det kan skapa fallolyckor.

Plastmattor är ganska bra att ha på badrumsgolvet som du renoverat med https://badrumsrenoveringargöteborg.se då de tål fukten bättre än mattor av naturmaterial som bomull, men kom ihåg att de inte bör glida lätt på golvet.

Gillar du inte mattor alls, men ändå vill ha något på golvet, kan du exempelvis lägga trätrall där du vill ha lite variation. Det finns små trätrallar att köpa hos olika byggvaruhus och de finns i olika färger och prisklasser. Trätrallar är lätta att tvätta och samlar inte på sig damm och smuts lika lätt som vanliga badrumsmattor.