För ett skönt och trevligt hem vill du ha ett golv som du verkligen trivs med. Golvet är så mycket mer än bara underlaget som du går på. Det finns många golv att välja mellan. Hitta golvet som passar ditt hem, snickra själv och gör golvslipning. 

 

1# Golvet är en del av inredningen 

Det är lätt att glömma bort golvet. När du vill göra om ditt hem är det så mycket lättare att fokusera på nya tapeter, soffan eller hur köksluckorna ser ut. Ditt golv tar upp en mycket stor yta i alla rum. Hur tapeterna eller färgen på väggarna verkligen tar sig ut beror inte bara på hur de matchar varandra, utan även hur de går ihop med golv och tak. Ett mörkt eller ljust golv påverkar hela rummet, både vad gäller utseende och atmosfär. Vill du skapa ett murrigt bibliotek med brasa i en brittisk touch ska du gärna satsa på ett mörkare trägolv. Det kommer att ge dig den rätta känslan. Vill du hellre skapa en lantlig shabby chic-vibb satsar du på ett ljusare trägolv som du laserar i vitt. Golvet inverkar oerhört mycket på inredningen. 

 

2# Trägolv 

Om du inte har trägolv är det verkligen något att överväga. Trägolv är tidlösa och passar överallt. De är lätta att rengöra och du kan även förändra ett trägolv utan att behöva lägga om det. Om du har ett plastgolv eller laminatgolv måste du riva bort hela golvet om du är less på färgen, om det har blivit repigt eller om åren gjort det allmänt tråkigt. Ett trägolv kan du lasera eller måla. När du är less kan du bara slipa om golvet så blir det som nytt. Du väljer då om du ska lacka det i en mörkare eller ljusare nyans. Samma golv, men olika utseenden. Det är också bra att ha mycket trä i hemmet. Trä är ett levande material som minskar koldioxidhalten i ditt hem. Det är faktiskt klimatsmart att ha trähus och trägolv. 

 

3# Du kan lägga in golvvärme 

Du är less på golvet. Det är repigt och du vill skapa en annan atmosfär i vardagsrummet, köket, hallen eller sovrummet. Eller i hela huset. Då kan du låta golvläggaren lägga in golvvärme också. Det finns flera fördelar med golvvärme. Först och främst är det skönt för fötterna. Du stiger upp på morgonen och sätter dina bara fötter på ett skönt och varmt golv. Ett fantastiskt sätt att påbörja en måndagsmorgon i november. För det andra ger det en bättre och mer jämn värme i hela rummet. Elementen värmer förvisso bra, men de ger en ojämn värme. Du spenderar pengar på att värma upp utrymmet kring fönstret som inte kommer dig till godo. För det tredje höjer du värdet på bostaden inför en försäljning. Golvvärme, bilder på fina trägolv och kamin är sådant som många gärna betalar extra för när det är dags att köpa nytt hem.