Därför är SEO viktigt för ditt företag 

Det har nog inte undgått någon att sökmotorerna blir alltmer avancerade och skickliga på att hitta rätt innehåll att matcha ett sökord eller term med. Genom att använda sig av sökmotoroptimering på sina webbsidor, vill man öka den organiska trafiken till sidorna. Det här är trafik som man inte har betalt för att nå ut till. Det är organiska sökningar som människor gjort, och via exempelvis Google klickat sig vidare till just dina webbsidor. Det finns inget magiskt eller fuffens med riktigt SEO-arbete, utan handlar om att underlätta för eventuella besökare att nå fram till din webbplats. Du kan ha den bästa informationen, eller erbjuda den bästa tjänsten, men om ingen kan hitta den, är det föga värt. 

 

Användarupplevelsen i fokus 

Sökmotorer överlag har blivit smartare och bättre på att ta fram relevant information. Därför handlar SEO-arbete idag om att fokusera innehållet till sitt huvudämne och ge en så bra användarupplevelse för besökaren som möjligt. Den stora vikten läggs vid sidstruktur, hur väl man fogat samman informationen i lättlästa block. Vikt läggs vid låga laddningstider för sidor, där man genom ett bra SEO-arbete reducerat bildstorlekar och finjusterat allt som går. Slutligen lägger sökmotorerna numera också en stor vikt på användarvänligheten och hur väl sidorna fungerar på en mobiltelefon. 

 

Varför ska man investera i SEO 

Men räcker det då inte att en gång för alla SEO-säkra sin webbplats? Eftersom tekniken utvecklas och även algoritmerna samt på vilket sätt kunder använder internet, behöver man ständigt arbeta med SEO. Det har visats sig allt viktigare att synas för rätt målgrupper med hjälp av https://apexseo.se/ då man vill nå nya kunder eller läsare. Det som idag är viktigt för att nå en bra ranking hos sökmotorerna kanske inte gäller imorgon. Det går trender i hur man bäst arbetar med SEO så det gäller att inte släppa taget eller farten, när man väl lagt en bra grund. Här finns några vanligt förekommande siffror i olika undersökningar: 

 

  • Nära 90 % kommer innan ett köp att söka efter information om varan eller tjänsten. Då kan det vara bra att dyka upp i sökresultaten redan i detta tidiga skede. 
  • Nära 95 % klickar på något av sökresultaten som finns på den första sidan hos sökmotorn. Då är det viktigt att man har en bra ranking, så att ens webbsidor finns synliga där. 
  • Varje sekund sker det över 70 000 Google-sökningar, så det är potentiellt många som söker efter olika nyckelord, som just du använder dig av. 

Allt fler kommer söka allt mer 

Trenden pekar på att allt mer informationsinhämtning kommer att ske via sökmotorer. I framtiden ser vi bland annat röststyrning, där man söker via olika röstkommandon. Exempelvis kan man fråga sin telefon hur man bakar den bästa äppelpajen. Här gäller det att matcha nyckelord på ett bra sätt, för att vara högst upp i listningarna.