Så blir du personlig tränare

Älskar du träning och vill hjälpa andra att uppnå sina mål? I så fall kanske du skulle passa som personlig tränare. Det är verkligen ett yrke där du får jobba med något du älskar samtidigt som du hjälper människor till en sundare och friskare hälsa. För att få jobba som PT krävs normalt att du har en licens och har genomgått en fullständig utbildning. Som tur är finns det gott om alternativ i Sverige och många av dessa går att läsa på distans. De flesta utbildningar är uppdelade i teori och praktik samt ett slutligt examensprov.

Den teoretiska delen

Att vara PT handlar om så mycket mer än att bara kunna lägga upp ett bra träningsprogram. Du måste även ha kunskap om anatomi och om hur kroppen är uppbyggd. Du får även lära dig om näringslära och träningslära som en del av de flesta utbildningar som personlig tränare göteborg. Träning och kost hänger ihop och det gäller att du har kunskap om detta för att kunna hjälpa dina kunder på bästa sätt. Dessa delar kan du antingen läsa på distans eller i ett klassrum. Normalt kan du välja om du vill läsa på heltid eller fulltid.

Den praktiska delen

När det kommer till praktik måste du lära dig hur du instruerar dina kunder på bästa sätt. De ska kunna förstå hur de ska göra dina övningar. Dessutom måste du kunna motivera dem till att alltid göra sitt bästa. Gällande praktik får du även en genomgång av de vanligaste styrka- och konditionsmaskinerna för att lära dig hur de fungerar. Du brukar även få lära dig om fria vikter samt stretching som en del av din utbildning. När båda delarna är klara ska du demonstrera dina färdigheter under en examen. Denna måste du klara för att få din licens.

Gör din utbildning utomlands

Du behöver inte göra din PT-utbildning i Sverige. Det finns flertalet utbildningar utomlands där du även har rätt till CSN under tiden du studerar. Ett exempel är att utbilda dig i spanska Marbella med strand mitt i stan. Fördelen med en sådan utbildning är att den håller internationell standard och du får fler jobbmöjligheter. Marbella är dessutom känt för sina goda träningsmöjligheter så du kommer garanterat att trivas. Att utbilda sig utomlands är även en fantastisk upplevelse som får dig att växa som människa. De erfarenheter du samlar på dig kan du dra nytta av när du är hemma. För just denna utbildning krävs det inga krav på tidigare betyg utan endast att du ska ha hållit på med träning i minst två år.